Hyppää pääsisältöön

2.7.2022

Susijengi pelaa 18. elokuuta miesten maajoukkuehistorian ensimmäisen maaottelun Jyväskylässä 34 vuoteen. Jyväskylän jäähalli toimii EM-kisoihin valmistautuvien Susijengin ja Ukrainan välisen maaottelun näyttämönä. Ottelu on myös Susijengin viimeinen valmistava maaottelu ennen elokuun lopun MM-jatkokarsintaikkunaa ja syyskuun EM-kisoja.
Kuva
Lauri Markkanen koripalloa heittämässä. Kuva Ville Vuorinen

EM-kisoihin valmistautuva Ukrainan maajoukkue leireilee Suomessa pidemmän tovin elokuussa ja huipentaa leiritysjaksonsa Jyväskylässä pelattavaan maaotteluun.

- Tässä maailmantilanteessa meille on kunnia-asia tarjota Ukrainan maajoukkueelle mahdollisuus leireillä Suomessa turvallisissa ja ensiluokkaisissa olosuhteissa ennen kauan odotettua EM-kisasyksyä, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kommentoi.

- Koko suomalaisen koripalloperheen kannalta iloitsen myös maajoukkuekoripallon paluusta Jyväskylään, jolla on pitkä ja kunniakas historia koripallokaupunkina.

- Olemme todella iloisia saadessamme näin kovatasoisen ottelun Jyväskylään. Koripallo on suosittu laji kaupungissamme ja odotamme jäähallia täyteen kaikenikäisiä koripallofaneja. On myös mahtavaa nähdä Lauri Markkanen pitkästä aikaa pelaamassa kotikaupungissaan. Me kaupunkina järjestämme puitteet kuntoon huipputason ottelua varten, kommentoi Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Suomen miesten maajoukkue pelasi edellisen kerran Jyväskylässä 29. marraskuuta 1988, jolloin joukkue taipui EM-karsinnoissa Neuvostoliitolle pistein 79–81 (40–37). Kyseisessä ottelussa Suomi-paitaan pukeutuivat mm. nykyisten susipelaajien isät Pekka Markkanen ja Jari Raitanen.

Elokuun maaottelu pelataan Jyväskylän jäähallissa.


Susijengin ja Ukrainan Jyväskylän maaottelun lipunmyynti

Lisätietoja JBA:n sivuilta

Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi

Asiasanat: