Hyppää pääsisältöön

28.1.2022

Jyväskylä Sinfonian ensiviikon Saksofonin pauloissa -konsertti keskiviikkona 2.2. esitetään suorana verkkokonserttina ilman yleisöä Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalla klo 19. Konsertin solistina taituroi saksofonisti Joonatan Rautiola ja sen johtaa ylikapellimestari Ville Matvejeff. Maalaisromantiikkaa -konsertti 16.2. joudutaan perumaan.
Kuva
Vaaleahiuksinen nainen poseeraa viulu kädessään kirjavassa asussa. Kuva Sarah Wijzenbeek

Saksofoni soi savuisilla jazzklubeilla, mahtipontisissa soittokunnissa ja jopa kiihkeillä euroviisulavoilla, mutta taidemusiikin piireissä se ei vieläkään ole täysin lunastanut paikkaansa.
Onneksi ne säveltäjät, jotka ovat saksofonin pariin uskaltautuneet, ovat joutuneet sen pauloihin niin perusteellisesti, että tulokset puhuvat puolestaan – saksofoni soveltuu sinfoniseen taontaan aivan yhtä hyvin kuin svengiin ja sykkeeseen.

Venäläisromantikko Aleksandr Glazunovkin oli jo vetäytynyt eläkkeelle, mutta myöntyi comebackiin nimenomaan saksofonikonsertolla, jossa aristokraattinen hienostuneisuus ja sävyisä aistikkuus yhtyvät vastustamattomalla charmilla. Suomen johtava klassinen saksofonisti Joonatan Rautiola taitaa molemmat kuin kadetti paritanssit. Konsertissa kuullaan myös Jyväskylä Sinfonian ja Joensuun kaupunginorkesterin tilausteos Cantus Fresco Disco Antti Auviselta. Auvisen teos kuullaan ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Konserttikokonaisuuden täydentää Haydnin 95. sinfonia.

Epävarman koronatilanteen ja sen rajoitusten vuoksi Jyväskylä Sinfonian seuraava Jyväskylän teatteritalolle keskiviikkona 16.2. suunniteltu Maalaisromantiikaa -konsertti joudutaan perumaan tuotannollisista syistä.

Alkuvuoden konsertteihin lipun ostaneita pyydetään hakemaan lippurahojen palautusta netissä

Tammi- sekä helmikuun konserttien lippurahojen hyvitystä voi hakea Lippu.fi verkkokaupan lomakkeella 31.3.2022 mennessä. Linkki lomakkeeseen löytyy osoitteesta web.lippu.fi/palautus. Lisätietoja ja ohjeet lippupalautuksiin nettisivuiltamme. Lipun ostaneihin otetaan erikseen yhteyttä. Lippu.fi asiakaspalvelu on ruuhkautunut, joten lippurahojen palautuksessa kestää jonkin aikaa.

Kausilippujen osalta kevään 2022 peruuntuneiden konserttien hyvitykset tehdään kevätkauden päätteeksi.

Pahoittelemme peruuntumisista aiheutuvaa harmia!

Lisätietoja lippupalautuksista

Hae lippurahojen palautusta

Lisätietoja:
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä
p. 0400 640 109
suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi