Hyppää pääsisältöön

21.9.2020

Music Against Drugs ry:n Ink -tiimitoiminnan aikana alkunsa saanut Kukkaiskehot -projekti opettaa jokaista arvostamaan itseään sellaisena kuin on.
Kuva
Kuvassa Kukkaiskehot -projektin luojat Jenna ja Anna. Kuva Miia Itkonen-Purhonen

Jyväskyläläiset Jenna Oinonen, 21, ja Anna Laesterä, 23, tutustuivat kuluneena kesänä Music Against Drugs ry:n Ink-tiimijakson aikana. Ink-tiimitoiminta on 18–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua työelämävalmiuksien kehittämiseen tähtäävää toimintaa. Ink-tiimissä mukana olevat nuoret voivat valita omaan osaamisensa ja kiinnostuksenkohteisiinsa pohjautuen jonkin seuraavista tiimeistä: media- ja viestintätiimi, pelitiimi, ohjaus- ja tapahtumatiimi, yhteiskunnallisen markkinoinnin tiimi sekä bänditiimi.

Tiimijakson aikana tarkoitus on tiimin kesken toteuttaa esimerkiksi jokin projekti tai tehdä muita tiimiläisten kiinnostuksen kohteisiin liittyviä työtehtäviä.  Molemmat nuoret naiset olivat alun perin mukana ohjaus- ja tapahtumatiimissä, mutta kun Anna kiinnostui toteuttamaan yhteiskunnallisen markkinoinnin tiimin projektia oman ideansa pohjalta ja kyseli muita kiinnostuneita mukaan, Jennakin innostui ajatuksesta.

Kukkaiskehot -sivusto ja Instagram-tili

Kyseisen projektin lopputuloksena syntyi kehopositiivisuuden sanomaa julistava Kukkaiskehot-sivusto ja Instagram-tili. Näiden kanavien tarkoituksena on näyttää että jokainen keho on kaunis, ja että aivan jokaisella meistä on oikeus olla tyytyväinen kehoonsa, tai edes johonkin osaan siitä, ikää, sukupuoleen, painoon, pituuteen tai muihin vastaaviin seikkoihin katsomatta. Kukkaiskehot-nimi tulee Annan ja Jennan ideasta, jonka mukaan jokainen keho on kukka, jota kuuluu vaalia ja arvostaa.

Projektin ajatus on, että kuka tahansa osallistumaan kiinnostunut voi lähettää itsestään kuvan, jossa on kehoonsa tyytyväinen sekä kirjoittaa mukaan saatetekstin, jossa kertoo mistä on omalle keholleen kiitollinen. Saatetekstin tarkoituksena on kohdistaa ajatukset omaan kehoon sekä omaan kehosuhteeseen, sekä siihen kuinka paljon omaa kehoaan kuuluisi oikeasti arvostaa.

Sivuston ja Instagram-tilin on tarkoitus toimia voimauttavana ja positiivista kehonkuvaa, sekä meidän ihmisten monimuotoisuutta ja erilaisuuden kauneutta levittävinä kanavina. Kukkaiskehot toimii siis kanavana kehopositiivisuuden sanoman välittämiselle ja puheenvuoron saavat itse osallistujat, siis kuka tahansa meistä, sillä me kaikki olemme upeita omalla tavallamme.

Kuka tahansa on tervetullut osallistumaan

Sivustolle on tervetullut lähettämään kuvansa jokainen, joka tuntee että omaa kehoa kuuluisi arvostaa enemmän, ja joka haluaa antaa sille sen ansaitseman arvostuksen. Anna ja Jenna toivovat, että sivusto sekä Instagram-tili voisivat voimauttaa ja antaa toivoa myös niille, jotka kamppailevat itsetunto-ongelmien kanssa tai jotka kokevat paineita median tarjoamien täydellisten vartaloiden maailmassa, vaikka eivät itse olisikaan vielä valmiita julkaisemaan kuvaansa sivustolla.

Kukkaiskehot -projektin idea lähti alun perin ajatuksesta, jonka mukaan usein kehopositiivisuuteen liitetään mahtavia selviytymistarinoita tai valtavia elämänmuutoksia, vaikka totuus on se että kuka tahansa voi olla kehopositiivinen ja rakastaa itseään juuri sellaisena kuin, on naiset tiivistävät. Kukkaiskehot -sivustolle sekä Instagram-tilille on siis tervetullut vain seuraamaan tai julkaisemaan oman kuvansa aivan jokainen. Jokainen keho on kukka!

Teksti ja kuva: Miia Itkonen-Purhonen

Music Against Drugs ry:n syksyn Ink-tiimijakso on parhaillaan käynnissä ja joissakin tiimeissä on edelleen vapaita paikkoja. Hae mukaan täyttämällä Tiimiharjoittelu-lomake.