Hyppää pääsisältöön

22.1.2020

Jyväskyläläisnuorten mielestä paras vaikuttamiskeino viime vuosituhannen lopussa oli oma verkossa julkaistava lehti.  Silloinen Jyväskylän nuorisoasiainkeskus aloittikin kyselyn perusteella Painovirhe-toiminnan vuonna 2000. Paikalliset nuoret toimittajat ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat Painovirhe-verkkojulkaisua nuorisotyöntekijöiden tukemana edelleen 20 vuotta myöhemmin. 
Kuva
Painovirheen logo

Tällä hetkellä Painovirheeseen kirjoitetaan enimmäkseen kulttuurista ja viihteestä. Toimittajille pyritään saamaan vapaat pääsyt erilaisiin tapahtumiin ja festivaaleille juttujen tekoa varten. Tätä nykyä toiminta kohdentuu nuoriin aikuisiin. 

Kuutisen vuotta Painovirheessä mukana ollut Lassi Peltonen on Painovirheen päätoimittaja. Lassi on tänä aikana nähnyt mediakentän muuttumisen. 

-    Media ja sen luonne on muuttunut viimeisen 20 vuoden aikana merkittävästi ja jatkaa muuttumista. Nuorilla löytyy kuitenkin aina sanottavaa, oli se sitten kulttuurista, viihteestä, politiikasta tai mistä tahansa nuoria koskettavasta asiasta, Lassi kertoo. 

Painovirhe uudistuu vuonna 2020 siirtymällä Jyväskylän kaupungin julkaisujärjestelmään. Verkkojulkaisu ja ohjeet toimintaan ilmoittautumiseen osoitteessa: www.painovirhe.fi. Toimintaa ylläpitää Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.
 

Lisätiedot: 

Esa Linna 
nuorisonohjaaja, mediakasvatus
014 266 4244