Hyppää pääsisältöön
Kuva
tenet
Tenet tuo valkokankaalle uuden intensiivisen toimintatrillerin, jossa pelaillaan ajan käsitteen kanssa.
Kuva
tenet

Ehdottomasti vuoden odotetuin elokuva Tenet sai ensi-iltansa 26.8. Tiukasti salassa pidetty leffa sai ihmiset spekuloimaan Christopher Nolanin uutuuden olevan mahdollisesti jopa Inceptionin jatko-osa. Arvaus meni kuitenkin ohi, mutta läheltä liipataan. Tenet tuo valkokankaalle uuden intensiivisen toimintatrillerin, jossa pelaillaan ajan käsitteen kanssa.

Elokuva lähtee nopeasti liikkeelle lähes heti ensimmäisestä kohtauksesta alkaen. Turvavyöt kiinni, koska paluuta ei ole. Nopea tempo jatkuu koko kahden ja puolen tunnin ajan. Visuaalisesti leffa tuo mieleen jopa vanhat James Bond-elokuvat. Mukana on tyylikästä toimintaa ja intensiivisiä taistelukohtia. Dialogi on paikoittain vaikeaa ja nopeaa, joten katsojan on pysyttävä hereillä jatkuvasti. Nolan ripottelee myös paljon vihjeitä dialogin sekaan, joka auttaa ymmärtämään Tenetin maailmaa. Vihjeistä huolimatta katsojan tulee olla hereillä, koska ajan kanssa leikkiminen ei ole ikinä niin yksinkertaista. Tenet on niitä leffoja, joihin ainoastaan yksi katselukerta ei riitä ja hyvä niin, koska elokuva on erittäin viihdyttävä alusta loppuun.

Christopher Nolanin Tenet on ehdottomasti mestariteos. Elokuva tuo jotain uutta monesti hyvinkin tylsistyneeksi käyvään toimintaelokuvagenreen. Samalla tuoden filosofisen puolen aivojumpasta pitäville.

Kirjoittanut: Lassi Peltonen