Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva Star Wars Jedi: Fallen Order pelistä
Star Wars Jedi: Fallen Order – yksinpelien toivo elää (Pc)
Kuva
Kuva Star Wars Jedi: Fallen Order pelistä

Ehkä vuoden 2019 kovimpana yllättäjänä iskee EA:n uunituore Star Wars -peli juuri silloin, kun mikään ei tunnu menevän hyvin. Niin Star Warsin kuin EA:n viime vuosien kivinen tie on saanut uuden valonpilkahduksen nimeltä Star Wars Jedi: Fallen Order. Täysin yksinpeliin keskittyvä tuotos palauttaa toivoa parempaan huomiseen.

Ei ole varmastikaan uutta, että EA on ollut viime vuosina kovan mylläkän alla mikromaksujen ja kehnojen pelien suhteen. Samalla Star Wars on jäänyt pienemmälle huomiolle muutaman epäonnistuneen elokuvan vuoksi. Kaikkeen tähän on kuitenkin isketty toivon kipinä, sillä Fallen Order tuo pelaajille mielenkiintoisella ja mukaansavetävällä tarinalla mainion yksinpelikokemuksen. Peli tuntuu paikoittain ikään kuin hybridiltä Dark Soulsin ja Tomb Raider -peleistä. Taistelusta on tehty haastavaa ja samaan aikaan pääset hyppimään eri tasoissa hahmollasi Lara Croftin tapaan. Ilman ongelmia ei kuitenkaan tämäkään peli ole, mutta palataan siihen myöhemmin.

Lopahtaneen kiinnostuksen myötä astuin peliin sisään periaatteessa ilman minkäänlaisia odotuksia siitä, mitä pelin tulisi olla. Heti ensimmäisenä silmään pistää kaunis maailman rakentaminen ja hienot grafiikat. Peliin pääsee hienosti heti mukaan ja tarinaa kannetaan hyvin. Tästä päästäänkin pelin parhaimpiin puoliin eli sen tarinaan ja mahtaviin hahmoihin. Hyvin toteutetut hahmot ja hyvin ohjatut kohtaukset tuovat pelin hahmot eläviksi. Samalla myös ääninäyttely on toteutettu erinomaisesti. Ehdottomaksi kohokohdaksi tulee päähahmon Cal:in ja droidiapuri BD-1 välinen vuorovaikutus. BD-1 on yksi parhaiten kirjoitetusta droidista, mitä Star Wars on nähnyt. BD-1 ja Cal:in välinen juttelu on mukavaa kuunneltavaa pelin lomassa.

Kuva
Kuva Star Wars Jedi: Fallen Order pelistä

Pidän ajatuksena pelissä siitä, että voit hypätä omaan alukseesi ja lähteä eri planeetoille tutkimaan, mutta kompastuskiveksi tulee kuitenkin se, että maailmoissa ei ole saatavana muita sivutehtäviä. Päätarinan ohella pelaajan on mahdollista tutkia eri paikkoja ja löytää salaisuuksia, mutta kaikkea ei voi avata silloin kuin haluaa, koska jotkut polut vaativat taidon, jonka saat myöhemmin käyttöösi. Selvä yritys saada pelaajia palaamaan uudelleen pelin ääreen, mutta itselleni se ei jaksanut tuo lisää arvoa päätarinan suorittamisen jälkeen.

Mitä tulee pelin ongelmiin ja jopa ärsyttäviin puoliin, niin taistelumekaniikat eivät aina toimi niinkuin suunniteltu. Jo valmiiksi haastavaksi tehty taistelu on paikoittain erittäin vaikeaa ja turhautumisen tuntemuksia oli paljon. Tätä ei myöskään auttanut se, että peliä ei voi tallentaa, kun tietyissä paikoissa. Kuollessasi joudut parhaimmillaan aloittamaan uudestaan todella kaukaa siitä mihin jäit. Toisaalta ottamatta huomioon ajoittaisia taistelumekaanikoiden bugeja, niin pelissä riittää kovimmille faneille haastetta. Haastetta löytyy jopa niin paljon, että jouduin lopulta vaihtamaan pelin vaikeustason helpoimmalle, jotta pääsin tarinan läpi ilman harmaita hiuksia.

Kaiken kaikkiaan Star Wars Jedi: Fallen Order on erittäin viihdyttävä yksinpeli. Tarina, hahmot, visuaalisuus ja suurimmaksi osin toiminnot ovat juuri siellä missä pitääkin. On valitettavan surullista, että vastaavanlaisia yksinpelejä ei tehdä enää niin paljon. Toivottavasti tämä julkaisi rohkaisisi yhtiöitä uudelleen pohtimaan yksinpelien arvoa.

Toivottavasti Star Wars Jedi:lle saadaan vielä jatkoa.

Kuva
Kuva Star Wars Jedi: Fallen Order pelistä

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: