Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva elokuvasta
Se: Toinen luku – elokuva-arvostelu
Kuva
Kuva elokuvasta

Stephen Kingin kauhuromaaniin (Se, 1986) perustuva kaksi osainen minisarja Se sai ensi-iltansa jo marraskuussa 1990.  Syyskuussa 2017, 27-vuotta alkuperäisen elokuvan ilmestymisestä, kyseisestä kauhuteoksesta tehtiin päivitetty versio, joka nousi jättimenestykseksi. Tänä vuonna tappajaklovni Pennywise (Bill Skarsgård) palaa Derryyn piinaamaan tuttua ystäväporukkaa 27 vuoden jälkeen.

Ensimmäinen osa niin kirjassa kuin elokuvissa kertoo Derryn pikkukaupungissa asuvista lapsista, jotka kutsuvat porukkaansa luuserijengiksi. Luuserijengi tekee havaintoja karmivasta lapsia syövästä klovnista ja ystävykset ottavat tehtäväkseen tuhota tämän demonin.

Toisessa osassa, Se: Toinen luku, luuserijengiläiset ovat kasvaneet menestyviksi aikuisiksi. Menestyksen keskellä vanhat tuttavukset saavat tietää, että lapsuuden traumatisoiva Pennywise-pelle onkin palannut Derryyn. Toisistaan erkaantuneet entiset ystävykset pitävät lapsena tehneen lupauksensa: jos Se palaa me palaamme myös. Luuserijengi on jälleen koossa ja on aika tuhota Pennywise lopullisesti.

Näyttelijät oltiin valittu mainiosti kun heitä vertaa ulkonäöllisesti ensimmäisen osan lapsinäyttelijöihin. Muutenkin näyttelijäsuoritukset olivat vakuuttavia. Etenkin vitsikästä Richietä näyttelevä komedioista tuttu Bill Hader jäi mieleen ja hauskuutti katsojia elokuvan alusta loppuun, mutta hillitysti. Myös pelokasta ja epävarmaa Eddietä näyttelevä James Ransone on uskottava ja ajoittain myös hauska. Kuitenkaan komediaa ei ole elokuvassa liikaa, ja hyvä niin, sillä kyseessähän on kauhuelokuva.

Andy Muschiettin Se-sovitus on kokonaisuudessaan onnistunut, muttei kuitenkaan onnistunut pelottamaan sekä kahden tunnin ja viidenkymmenen minuutin elokuvan olisi voinut tiivistää lyhyempään. Elokuvan pituudesta huolimatta, se ei alkanut missään vaiheessa tuntua puuduttavalta. Elokuva on parhaimmillaan silloin, kun se keskittyy luuserijengiin, sillä teoksen hahmot ovat hyvin mielenkiintoisia ja persoonallisia sekä katsojille miellyttäviä. Se: Toinen luku on elokuva, joka kannattaa käydä katsomassa, jos piti ensimmäisestä osasta.

Kuva
Kuva elokuvasta

 

Kirjoittanut: Amanda Derakhshan

Asiasanat: