Ruisrock 2019 – Yllättäviä käänteitä ja epäonnea, mutta kesän parhaita muistoja!

Ruisrock 2019 – Yllättäviä käänteitä ja epäonnea, mutta kesän parhaita muistoja!

Jo 50. kertaa järjestetty, Suomen merkittävimpiin festivaaleihin kuuluva, Ruisrock viihdytti ja ilostutti Suomen kansaa jälleen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtuma oli ennakkoon loppuunmyyty jo kolmatta kertaa putkeen.

Turun Ruissalon kansanpuistossa järjestettävä musiikkifestivaali keräsi viikonlopun aikana huikeat yli 105 000 kävijää. Ruisrockin artistikattaukseen kuului niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin esiintyjiä, kuten DiploRita OraJ BalvinThe 1975FutureJVGSanniApulanta ja monia muita.

Viime vuosina on ollut paljon puhetta, kuinka Ruisrock ei ole enää rock painotteinen festivaali. Mutta faktahan on se, että musiikki muuttuu ja Suomen suosituimpana festivaalina on tärkeää, että Ruississa nähdään tämän hetken eturivin artisteja ja yhtyeitä eri genreiltä, sekä otetaan huomioon kävijöden toiveet, niinkuin Ruisrock tekeekin.

Kuva JVG:stä päälavalla
Kuva JVG:stä esiintymässä

Lauantai päivänä yleisölle tuli musertava tieto sunnuntain pääesiintyjästä, sekä koko festareiden odotetuimmasta artistista. Yhdysvaltalainen suuressa suosiossa oleva räppäri Travis Scott joutui perumaan Ruisrockin keikkansa logistisista syistä. Peruminen oli festarikansalle suuri pettymys, mutta tieto korvaajaksi saapuvasta supersuositusta räppi-triosta Migosista sai rauhoitettua tilannetta. Sunnuntai iltana innokkaat juhlijat odottivat kolmikkoa jo reilu tunti ennen h-hetkeä hymysuin sateesta huolimatta. Noin puolituntia ennen esiintymistä yleisö joutui kuitenkin pettymään taas pahemman kerran. Travisin korvaajaksi odotettu Migos perui keikkansa lentokoneongelmien vuoksi. Festivaaliorganisaatio oli valmis jopa pidentämään festareiden aukioloaikaa, jotta yhtye oltaisiin saatu lavalle, mutta heille ei löydetty lentäjää. Pettymys oli kaikille suuri, pulloja lensi lavalle ja alueella alkoi äänekäs buuausmyrsky. Sunnuntai jäi ilman pääesiintyjää, mutta suurempaa mielenosoitusta ei kuitenkaan tapahtunut.

Kuva Future:sta päälavalla
Kuva Lil Skies:ista esiintymässä Ruisrockissa

Tästä huonosta tuurista ja epäonnesta huolimatta festarivieraat pääsivät nauttimaan monista muista loistavista esityksistä. Tunnelma oli huipussaan sekä maa tärisi ihmismeren tanssiessa ja hyppiessä. Nuoret ja jopa vähän vanhemmatkin jaksoivat bilettää läpi koko päivän, suurin osa jopa koko viikonlopun.

Kuva Ruisrock tunnelmista
Kuva Ellie Goulding:ista esiintymässä päälavalla

Sää ennusteet muuttuivat jatkuvasti ja ajoittain ennuste näytti todella pahalta. Ruississa on kuitenkin jotain taikaa, joka karistaa pahat ilmat pois. Lauantaina pääsimme onneksi nauttimaan Ruissille tutusta auringonlämmöstä. Sunnuntaina satoi suurimman osan päivästä, mutta sentään ei ukkostanut niinkuin sää ennusteissa peloteltiin. Vaikka sää ei suosinut juhlijoita niinkuin edellisinä vuosina, se ei kuitenkaan menoa haitannut.

Kuva MARINA:sta esiintymässä telttalavalla
Kuva Lykke Li:stä esiintymässä Ruisrockissa

Alue oli pysynyt samanlaisena, eikä sen suurempia muutoksia ollut. Odotimme juhlavuoden näkyvän Ruissalossa enemmän. Muutenkaan festareilla ei ollut mitään spesiaalia tai normista poikkeavaa, joka oli hieman omituista, sillä olihan kyseessä Ruisrockin 50-vuotis juhla.

Kuva Sannista esiintymässä päälavalla
Kuva Ruisrockin tunnelmista

Tänäkin vuonna Ruisrock teki yhteistyötä Coca Colan kanssa, joka tarkoitti ilmaisia virvokkeita. On erittäin tärkeää muistaa juoda ja saada hieman sokeria kroppaan kaiken festarihuuman keskellä, jonka takia on hienoa, että festivaali pitää huolen asiakkaistaan. Alueella oli myös useita vesipisteitä, joissa oli helppo käydä täyttämässä vesipullo.

Alueella oli tuttuun tapaan myös laajasti erilaisia ruokakojuja kiinalaisesta ruosta kebabiin ja hodareista Subway -leipiin. Hintaluokka oli aika korkea, mutta sitähän se festareilla on.

Kuva Ruisrockista

Medialle tarkoitetut järjestelyt toimivat moitteettomasti sekä kaikenlainen info tuli tietoomme nopeasti. Toimittajille ja valokuvaajille oli käytössä mediarekka, jossa pystyi halutessaan työskentelmään, lämmittelemään ja virkistäytymään naposteltavilla sekä kylmillä tai kuumilla juomilla.

Ruisrock oli täynnä rakkautta, kuumia festarilookkeja, mahtavaa musiikkia ja hyvää fiilsistä. Kokonaisuudessaan huonosta tuurista huolimatta Ruisrock tarjosi onnistuneen, viihdyttävän, hauskan ja tapahtumarikkaan kokemuksen.

Kiitos jälleen Ruisrockille, että saimme olla mukana. Onneksi olkoon 50-vuotias Ruisrock!

Kuva Diplosta esiintymässä Ruisrockissa
Kuva Ruisrockista

 

Kirjoittanut: Amanda Derakhshan & Janika Hanhinen