Hyppää pääsisältöön
Kuva
Once Upon A Time In Hollywood -elokuvan juliste
Once Upon a Time In… Hollywood (arvostelu)
Kuva
Once Upon A Time In Hollywood -elokuvan juliste

Quentin Tarantino palaa yhdeksännen elokuvansa kanssa takaisin valkokankaille. Once Upon a Time In… Hollywood sijoittuu 1969-luvun Hollywoodiin, jossa seurataan elokuvatähti Rick Daltonin (Leonardo DiCaprio), hänen stunttinäyttelijän Cliff Boothin (Brad Pitt) ja kuuluisan Sharon Taten (Margot Robbie) elämiä. Mukana on tietysti myös hippejä sekä Charles Manson.

Tarantino on onnistunut tekemään jälleen, jotain mitä tämän päivän valkokankailta puuttuu. Lähes kolmen tunnin elokuvan suola löytyy sen harvinaisen hyvästä dialogista ja hahmojen elämän seuraamisesta. Pelkkää Tarantinoa ei ole kuitenkaan kiittäminen, sillä Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt ovat elokuvassa tavalliseen tapaan loistavia. He tuovat hahmonsa eloon ja heistä paistaa se, että molemmat nauttivan hahmojen näyttelemisestä koko filmin ajan. Unohtamatta tietysti loppua elokuvaan valittua kaartia, joka on myös erinomaisilla näyttelijöillä täytetty. Kokonaisuudessaan leffa on Tarantinolle hieman epätyypillinen tuotos, vaikka tyypillinen Tarantinon tapa tehdä filmejä onkin läsnä. Viimeistään näytöksen loppuosassa mennään hyvin ”Tarantinomaisille” vesille ja antaa katsojille viimeisen ”mitä ihmettä?” -fiiliksen.

Joissakin kohdissa elokuvan tahti tuntuu hieman kuitenkin laahaavan eteenpäin ja katsoja miettii, mihin tässä ollaan menossa. Osana syytä on paikoittain todella pitkät kohtaukset. Lisäksi lähes kolmetuntinen näytös saattaa myös joillekin tuntua pitkästyttävältä ilman sen suurempaa juonta. Mustalla huumorilla varustettu Once Upon a Time In… Hollywood on kuitenkin varmasti yksi tämän vuoden parhaimpia elokuvia. Tarantinon tyyli tehdä elokuvia tuo ehdottomasti virkeän ja kaivatun tuulahduksen tämän hetken elokuvateollisuuteen.

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Kuva
Asiasanat: