Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva JVG:stä lavalla
”Mä uskallan tehdä ihan mitä vaan… melkein” - haastattelussa supersuosittu JVG (2016)
Kuva
Kuva JVG:stä lavalla

Suomen tämän hetken valovoimasin ja suosituin parivaljakko on ehdottomasti JVG. Yhtyeen hitit täyttävät radioaallot ja kesällä 2016 julkaistu Hehkuu oli ylivoimaisesti kesän kuunnelluin kappale sekä ylitti historiallisen 10 miljoonan streamin rajan Suomen Spotifyssa. Syyskuun alussa julkaistiin myös yhtyeen rakettimaisesta nousukiidosta, bändin vaiheista sekä heidän yksityiselämästä kertova kirja, Etenee. JVG starttasi pitkän festarikesän ja pienen lepotauon jälkeen Paluu Tulevaisuuteen -kiertueensa syyskuun lopulla. Painovirhe tapasi Jaren ja VilleGallen backstagella 21. lokakuuta Pieksämäen Wanhoilla Weturitalleilla.

Mitä söitte aamupalaksi tänään?

Jare: "Mä söin smoothien; mansikka, mustikka, pähkinä, kaurahiutale, rahka."

VilleGalle: "Mä en syö aamupalaa. Mä join kahvia. Ei vaan oo nälkä, kun mä syön karkkia yömyöhään, niin tuntuu että maha on täysi vielä kun herää. Kahvia juodaan."

Mikä on teidän normipäivän rutiini?

Jare: "No tänään aamupala, käytiin aamureenillä. Käydään treenaamas tossa Stadissa yhdessä mestassa. Käydään siinä aina arkena aamupäivästä treenaamassa, sitten ehkä käydään toimiston kautta. Sit vielä Galiksella on iltahockeyt jokapäivä."

VilleGalle: "Pyritään urheilemaan tosi paljon arkena, kun viikonloput menee ryypätessä, sit on niin kuin balanssi kunnossa."

Kuinka kauan voitte mennä julkisilla rauhassa, ennenkuin joku tulee pyytämään kuvaa tai nimikirjoitusta?

Jare: "No riippuu vähän missä menee."

VilleGalle: "Kyllä tossa kun pysähdytään ABC:llä yleensä pari kuvaa joutuu ottamaan ja nimmareita ja moikkaamaan joillekkin. Mut sitten jotenkin tuolla kaupungissa osaa varustautuu nykyään että ei mene semmosissa mitä mulla normaalisti on. Laittaa vähän huppua päähän niin saa mennä rauhassa."

Villekin kertoo Etenee kirjassa, että silloin tällöin yhteiskuvia ei pyydetä ystävällisesti, joka ärsyttää. Mikä on törkein tapa tai tilanne tulla pyytämään kuvaa?

Jare: "Se kun vanhemmat tulee puskee sen 2-kuukautisen lapsensa siihen kuvaan."

VilleGalle: "Niin tai semmonen käskeminen. Saattaa olla että joku rouva näkee mut tuolla ja alkaa huutaa mun nimeä…"

Jare: "”Ville tuu tänne!”"

VilleGalle: "”Tuu nyt tänne jumalauta, täällä on sun faneja”. Sillein mä koen, että se ei oo mun tehtävä mennä sinne, vaan jos joku haluaa multa nimmarin tai kuvan, niin se tulee hakemaan sen. Sitten se on välillä vähän vaikeeta kun en mene ja ne huutaa perään ”kusipää”  tai ”pelle”. Ne on vaikeita. Ei mua harmita ikinä jos joku tulee fiksusti pyytämään kuvaa tai mitä vaan, niitä on kiva antaa."

Mistä kirja idea tuli? Oliko se teidän idea vai ehdotettiinko sitä teille?

Jare: "No sitä on pitkään ollut puhetta. Meillä on ollut alusta asti kuvaaja mukana. Sitä on mietitty, että pitäisi tehdä kuvakirja. On sitä varmaan vuoden tai pari tässä mietitty. Sitten se lähti siitä vähä eteenpäin. Siitä tulikin ihan kunnon kirja. Se on ehkä tuossa jalostunut vuosien aikana."

Kierrätte paljon kaupungista toiseen ja keikkamatkat ovat joskus hyvin pitkiä, millainen selviytymispakkaus autossa pitäisi olla, jotta jaksaa?

VilleGalle: "No meikäläisen playlistillä tietysti selvitään pitkälle."

Jare: "Kyllä."

VilleGalle: "Se on hauskaa aina perjantaina tai torstaina, million nyt lähdetäänkään kun Spotify:hin tulee ne uudet julkaisut. Me aina kuunnellaan, mitä kaikkea musaa on tullut ulos."

Jare: "Luotettava kuski on ihan ehdoton!"

VilleGalle: "Uskaltaa välillä vähän nukahtaakkin."

Onko teillä jotain tiettyä artistia ketä tällä hetkellä kuuntelette?

VilleGalle: "Aika räppi painotteista se on."

Jare: "Aika laidasta laitaan."

VilleGalle: "Ellinooran tai Sanninkin biisejä kuunnellaan, kaikki nää keitä tässä on lähellä. Mut hyvä biisi on hyvä biisi, ei se kato genreä."

Kuva
Kuva Jaresta esiintymässä
Kuvat: Amanda Derakhshan & Janika Hanhinen