Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva Cheekistä esiintymässä
Lutakossa All Good Everything -tunnelmia Cheekin keikalta (2016)
Kuva
Kuva Cheekistä esiintymässä

Suomen ehdottomasti ja ylivoimaisesti suurin hiphop-artisti Cheek aloitti Alpha Omega -klubikiertueensa 9.9 Helsingin Tavastialta. Kiertueen keikat ovat myös Cheekin loppuvuoden viimeiset.

Torstaina 22.10 Cheekin kiertue saapui Jyväskylän Lutakkoon. Kiertue sisältää kolme ikärajatonta keikkaa, Lutakko mukaan lukien. Loppuunmyydyllä keikalla nähtiin niin nuorta kuin vanhempaakin yleisöä. Alpha Omega -klubikiertueella Cheek esiintyy suuren live-bändin sijaan rap-kokoonapanolla. Cheekin kanssa lavalle nousevat DJ Luoma sekä TS.

Kuulin ohimennen, kuinka ihmiset yleisössä löivät vetoa siitä, kuinka paljon myöhässä Cheek aloittaa keikkansa. Itsekin ajattelin hänen aloittavansa hyvin myöhässä aikataulusta ”suuren egonsa” vuoksi, mutta olin väärässä myöhästymisestä sekä tuosta ”suuri ego” mielikuvasta. Cheek aloitti keikan kymmenen minuuttia myöhässä Eksä Tiedä Kuka Mä Luulen Olevani biisillä, joka on yksi hänen uransa ensimmäisistä hiteistä, eikä hän astellut lavalle ollenkaan ylimielisenä tai ”diivailevin elkein”. Klubikiertueen tarkoituksena on siis esittää paljon myös vanhempaa tuotantoa. Vanhemmasta tuotannosta kuultiin muun muassa Tuhlaaja Poika, Raplaulajan Vapaapäivä, Avaimet Mun Kiesiin sekä vuoden 2008 kesähitti Liekeissä. Tietenkin keikalla kuultiin myös uudempaa tuotantoa, kuten Sokka Irti, Timantit On Ikuisia, Äärirajoille, Keinu sekä muita biisejä uusimmalta albumiltaan, Alpha Omegalta.

Chekkonen näytti, miten yleisö otetaan haltuun asenteella ja kohteli yleisöään hyvin tuttavallisesti. Hän jopa suostui menemään kesken keikan yhteiskuviin eturivin fanityttöjen kanssa, jotka tarttuivat idoliinsa kaksin käsin. Cheekin biisit ovat kaikille niin tuttuja, että niiden mukana oli pakko laulaa. Tunnelma oli katossa yleisön laulaessa fiiliksissä ja taputtaessaan sekä heiluttaessaan käsiään ilmassa biisien rytmissä.
Yksi illan tunnelmallisimmista hetkistä oli se, kun Cheek vakavoitui ja esitti uusimmalta albumiltaan löytyvän koskettavan Sä Huudat kappaleen. Loppukeikan aikana ei kuitenkaan herkistelty enempää vaan Cheek laittoi yleisön bailaamaan menevien biisien, kuten tuoreimman hittinsä All Good Everything’in tahtiin.

Cheek sai kunnon bileet käyntiin ja Lutakon liekkeihin siitä huolimatta, että keikka oli arkipäivänä. Cheek toimii yhtä hyvin pienillä kuin isoillakin lavoilla. Keikkaa seuratessa tajusi erittäin hyvin, miksi juuri Cheek on lyönyt läpi. Hän todisti jälleen olevansa Suomen suurin superstara.

 

Kirjoittanut: Janika Hanhinen

Asiasanat: