Leffa arvostelussa Annabelle Comes Home (2019)

Leffa arvostelussa Annabelle Comes Home (2019)

Annabellen tarina sai jatkoa. 26. kesäkuuta ensi-iltansa saanut Annabelle Comes Home on Kirottu -universumin seitsemäs elokuva ja se toimii jatko-osana Annabelle (2014) ja Annabelle: Creation (2017)  -elokuville.

Kirottu -elokuvamaailma perustuu tosielämän aviopariin Ed (Patrick Wilson) ja Lorraine Warreniin (Vera Farmiga), jotka tutkiva paranormaaleja ilmiötä. Warrenit omistavat kotimuseon, jossa säilyttävät kirottuja esineitä, joihin ei saa koskea. Jokaisella esineellä on oma tarinansa ja paha voima, mutta yksi niistä on pahamaineisin kaikista. Karmiva Annabelle-nukke on toiminut kanavana pahoille hengille, jonka takia Warrenit ovat sulkeneet nuken papin pyhittämään lukittuun kaappiin pitääkseen pahan voiman kurissa. Nyt kuitenkin Annabelle ja muut huoneen kirotut henget pääsevät vapaaksi.

Annabelle-nukke ja nainen kuvassa

Warrenit lähtevät matkalle ja jättävät heidän 10-vuotiaan tyttärensä Judyn (Mckenna Grace) viettämään koti-iltaa lapsenvahtinsa Mary Ellenin (Madison Iseman) ja tämän ystävän Danielan (Katie Sarife) kanssa. Koti-ilta muuttuukin kauhujenyöksi. Daniela tahtoo saada yhteyden edesmenneeseen isäänsä, joka kuoli traagisessa onnettomuudessa. Uteliaana hän lähtee tutkimaan Warrenien kirottujen esineiden kokoelmaa ja päästääkin vahingossa pahat henget valloilleen.

Elokuvassa seurataan tyttöjen kamppailua demonien kanssa. Judyä näyttelevä Mckenna loistaa roolissaan, joka jättää kaksi muuta päähenkilöä varjoonsa. Ed ja Lorraine eivät paljoa elokuvassa näy, joka jäi hieman harmittamaan, sillä kyseessä on niin loistavat ja rooleihinsa sopivat näyttelijät.

Annabelle Comes Home on hyvä mutta ei erinomainen tai niinkään vaikuttava. Kaksi aikaisempaa Annabelle -elokuvaa ovat onnistuneempia, joten odotimme kolmannelta osalta enemmän.

Kuva elokuvasta, jossa tyttö pitelee nukkeaan käsissään

 

Kirjoittanut: Janika Hanhinen