Leffa-arvostelussa Aladdin (2019)

Leffa-arvostelussa Aladdin (2019)

Vuoden 1992 Disney klassikko Aladdin toteutettiin uudestaan, mutta tällä kertaa oikeilla näyttelijöillä. Elokuva sai ensi-iltansa 22. toukokuuta.

Tarina on kaikille tuttu ja alkuperäinen elokuva voitti Oscar ja Golden Globe -palkinnot parhaasta musiikista ja laulusta. Tässä uudessa Guy Ritchien ohjaamassa versiossa musiikkikohtaukset ovat suurenmoisia ja saavat heti katsojan kylmille väreille. Laulut ovat toteutettu upeasti ja koreografiat näissä kohtauksissa ovat hyvin näyttäviä.

Elokuva vetää heti mukaansa ja saa tunteet pintaan. Vuoden 2019 Aladdinia ei ole lähdetty pahemmin muuttamaan alkuperäisestä, mikä on hyvä, sillä klassikot saa pysyä klassikoina.

Kuva elokuvasta Aladdin

Mena Massoud on oiva valinta Aladdinin rooliin, sillä päähenkilön täytyy olla katsojille miellyttävä. Vaikka Massoud on charmikas ja sympaattinen jää hän kuitenkin hieman Will Smithin esittämän lampunhengen varjoon, joka nähdään paljon elokuvan keskipisteenä. Lampunhengen roolivalinta aiheutti ihmisissä aluksi hämmennystä, mutta osottautuikin loistavaksi valinnaksi. Smith on juuri oikea näyttelemään lampunhengen humoristista ja karismaattista luonetta. Smith sai komediaosuuksillaan salin täyttymään naurusta useaan otteeseen. Toisiksi kirkkaampana tähtenä elokuvassa loistaa Naomi Scott, joka tekee henkeäsalpaavan roolisuorituksen prinsessa Jasminena. Tässä versiossa on tuotu enemmän syvyyttä, tärkeyttä ja vahvuutta Jasminen tarinaan ja asemaan. Marwan Kenzarin näyttelemä pirullinen Jafar on hyvin inhottava hahmo, mutta ei ehkä vedä vertoja alkuperäiselle. Jafarin pahuus pääsee valloilleen vasta elokuvan lopussa.

Elokuva on värikäs, kaunis ja suurenmoinen teos. Myös lavastus ja puvustus ovat visuaalisesti näyttäviä ja kauniita. Aidolle Disney fanille vuoden 2019 Aladdin on taianomainen kokemus, joka vie katsojat seikkailuun Agrabaan lentävällä taikamatolla

Kuva elokuvasta Aladdin

 

Kirjoittanut: Amanda Derakhshan