Hyppää pääsisältöön
Kuva
Havok -yhtye lavalla
Keikkaraportti: Tuskalivessä Havok, Warbringer, Gorod & Exmortus
Kuva
Havok -yhtye lavalla

Huhtikuun 11 päivä Tavastialla saatiin aimo annos heviä kesän Tuska-festivaalin maistiaisiksi. Tiistai-illan tähtenä oli tietysti Colordaosta tuttu Havok, joka julkaisi juuri uuden albuminsa Conformicide. Mukana oli myös Warbringer, Gorod sekä Exmortus.

Valitettavasti paikalle en ehtinyt tarpeeksi ajoissa katsoakseni illan ensimmäistä esiintyjää. Seuraavaksi lauteille saapui kuitenkin Gorod antamaan annoksen death metallia progevaikutteiden kanssa. Yhtye ei ollu minulle ennestään tuttu, mutta pojat vetivät kiitettävästi ja saattaisin mennä katsomaan mielenkiinnosta uudestaankin.

Gorodin jälkeen lavalle asteli Californiasta ponnistanut Warbringer. Poppoo on vaikuttanut alalla jo tovin, joten odotukset olivat yhtyen suhteen korkealla. Ensimmäiseksi korvaan pisti korvakäytäviä sahaavat kitarasoundit eivätkä biisitkään sytyttäneet tätä nuorta hevidiggaria. Biisit tuntuivat jylläävän tosi tasapaksuina eikä biisien rakenteissa tai soitannassa löytynyt vaadittavia koukkuja, jotka olisivat herättäneet sen kummempia tunteita. Oli siis selvää, että ajatukset pyörivät jo vahvasti illan pääesiintyjässä.

Tunnelma alkoi hiljalleen kasvaa Tavastialla tiistai-iltana, kun Havok oli astumassa lavalle. Setti lähti käyntiin Point Of No Return biisillä ja yleisö lähti mukaan tukka heiluen. Näin Havokin ensimmäistä kertaa Tuskan sisälavalla viime kesänä ja olin jo silloin myyty. Huono onni näytti jatkuvan viime kesästä bändillä, sillä jälleen kerran kitaralle tapahtui jotain keikan alussa. Tekninen vika ei kuitenkaan haitannut bändin menoa.

Setissä oli mukana jonkin verran uuden levykäisen biisejä. Parhaiten mieleen painui näistä kuitenkin Ingsoc, joka toimi odotettua paremmin livenä. Bändi oli todella iskussa, vaikka kiertuetta oli jo jonkin aikaa mennyt. Havok on rässiyhtye, joka kannattaa käydä katsomassa, kun tilaisuus siihen tulee. Jenkkilästä lentokone ei tänne aivan joka vuosi ole heitä tänne tuonut, joten seuraavalle Suomen keikalle suosittelen vahvasti ostamaan lippua. Rahalle saa varmasti vastinetta.

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: