Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lost Society -yhtye lavalla
Keikkakatsaus: JKL Thrash Attack Vol. 4
Kuva
Lost Society -yhtye lavalla

Joko se oli jo vappu? Näin neljättä kertaa lähes perinteeksi kiteytynyt Thrash Attack järjestettiin jälleen Lutakossa ihmisille vappuillan iloksi. Täytyy myöntää, että onhan sitä tullut käytyä Thrash Attackissa joka kerta. Mutta kysymys kuuluukin, vieläkö jaksaa? Sillä jokaisella kerralla pääesiintyjän paikalla on ollut Jyväskylän ylpeys Lost Society. Tällä kertaa kelkkaan mahtui mukaan myös Carnalation sekä Radux.

Illan ensimmäiseksi esiintyjäksi valikoitui Radux. Pojat edustavat speed metallin nuorta sukupolvea, mutta homma tulee kuin suoraan 80-luvun kellarista konsanaan. Tempot pysyvät kiitettävissä luvuissa eikä nopeutta kavereilta puutu. Biisit muistuttavat kuitenkin toisiaan todella paljon ja hetken saa miettiä, soittivatko he jo juuri tämän biisin? Live-esiintymisessäkin on vielä kehitettävää, mutta ehkä siitä vielä hyvä tulee.

Raduxin jälkeen lavalle asteli Carnalation, joka edusti jo huomattavasti vanhempaa sukupolvea, verrattuna ainakin edelliseen bändiin. Carnalation tarjosi Lutakon yleisölle lämmittelyksi hieman death metallia hyvin perinteiseen ”dödis” -meininkiin. Kaverit vetivät kelpo setin ilman sen suurempia yllätyksiä. Siitä oli hyvä jatkaa illan pääesiintyjän odottelua, jota kaikki luultavasti olivat tulleet katsomaan. 

Illan toinen esiintyjä oli jo ollut lauteilla, musiikki soi taustalla ja tunnelma oli odottavainen. Lutakko näytti kuitenkin hyvin tyhjältä, kunnes juuri ennen illan pääesiintyjän lavalle astumista sali alkoi täyttyä yleisöstä. Keikkatauolta palannut Lost Society sai yleisön mukaansa moshaamaan heti ensimmäisten tahtien aikana. Lämmittelykierroksensa Tavastialla lähes kuukautta aikaisemmin soittanut poppoo ei osoittanut kankeuden merkkejä, sillä lavameininki jatkui samaan vanhaan tapaan. Uuden levyn biisejä sai yleisö kuulla aimon annoksen ja tulihan sieltä muutama aikaisemman levynkin kipaletta.

Entäs sitten vastaus alussa esittämääni kysymykseen? Vastaukseksi voin todeta, että näin neljänkin vuoden jälkeen Lost Society jaksaa vetää ihmisiä joka vappu samaan paikkaan. On kiva, että ihmiset jaksavat tulla viettämään aikaa metallimusiikin parissa. On vaikea sanoa näin silmämääräisesti paljonko katsojia oli varsinkin verrattuna viime vuoteen, mutta on hyvä että livemusiikki elää ja paikallista bändiä tuetaan. Tästä on hyvä jatkaa!

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: