Hyppää pääsisältöön
Kuva
Festarikatsaus: Qstock 2017
Kuva

Viidettätoista kertaa järjestetty Oulun Qstock sai tänä vuonna pääesiintyjikseen kaksi kauhurockin ikonia. Marilyn Manson viihdytti perjantai-illan katsojia ja lauantaina festivaali huipentui Alice Cooperin esitykseen. Mukana nähtiin myös Haloo Helsinki!ProfeetatDanko JonesAmaranthe sekä paljon muita.

Minkälainen festari Qstock oikein onkaan? Qstock järjestetään Oulussa Kuusisaaressa Raatin uimahallin läheisyydessä. Tilaa on paljon ja lavoja alueelta löytyi peräti kuusi. Saapuminen alueelle oli neuvottu kiitettävästi tapahtuman omilla nettisivuilla ihmisille, joille Qstock on festivaalina uusi kokemus. Sisäänkäynti näytti vetävän hyvin eikä alueen ulkopuolella näyttänyt olevan sen suurempia jonoja missään vaiheessa. Syynä tälle oli luultavasti se, että Qstockiin oli mahdollista vaihtaa rannekkeita aikaisemmin viikolla, joka on ehdottomasti hyvä käytäntö. Pressille oli myös järjestetty oma virkistäytymisalue, josta tulee iso kiitos järjestäjille.

Itse festivaalialue oli todella iso. Lavojen välille oli järjestetty paljon erilaisia kioskeja, joista sai ostettua erilaisia virvokkeita. Alue oli pääosin organisoitu todella hyvin. Suurimpana ongelmana kuitenkin oli, ettei alueelta löytynyt kunnollisia kylttejä tai aluekarttaa. Isot kunnolliset kyltit olisivat helpottaneet navigointia alueella ja ensikertalaisen oli vaikea löytää oikeat lavat. Lavoilta löytyi kuitenkin kyltit, jotka olivat kuitenkin aivan liian pienet. Alueen tullessa tutuksi tuntui siellä myös mukavammalta kierrellä. Festarialue oli kuitenkin kaikin puolin viihdyttävä. Pientä ihmetystä aiheutti kuitenkin se, että toiseksi isoin lava sijaitsi toisella puolella festivaalialuetta. Tämä kuitenkin mahdollistaa yleisön törmätä entuudesta vieraaseen esiintyjään.

Alueelta löytyi myös VIP-alue, joka kattoi oman anniskelualueen, ruokailun sekä näkymän päälavalle. Alue ei ollut kovin iso, mikä aiheutti pientä tungosta. VIP-alueella ei kuitenkaan viihtynyt sen enempää sen tungoksen ja keski-ikäisten törttöilyn seurana. Jos halusi katsoa päälavan keikkoja rauhassa, kannatti ehdottomasti mennä tavalliselle puolelle katsomaan. Osa VIP-alueen kansasta tuntui nauttivan festivaalin muista antimista enemmän kuin musiikista.

Tavallisen anniskelualueen puoleltakaan keikan katsominen ei ollut sen suurempaa lystiä. Olin vielä jonkin aikaa sitten karsinoiden poistamisen kannalla, mutta karsinan puolella katsottuani muutaman keikan olen varma, että en haluaisi lakimuutoksen tulevan voimaan. Humalaiset ihmiset eivät tunnu pystyvän katsomaan keikkaa ilman, että jatkuvasti jotain häiriötä tulisi aiheuttaa. Ongelmaanhan tietysti tulisi ratkaisu, jos olisi itsekin humalassa, mutta tämä ei ole kuitenkaan se viisain ratkaisu. Turha on myös syyttää festivaalin järjestäjiäkään, sillä he eivät voi humalaisen ihmisen käyttäytymiseen vaikuttaa. Järkevin ratkaisu olisi siis pitää karsinat ja jättää lakimuutos sikseen.

Pienistä tekijöistä huolimatta Qstock on kokonaisuutena erittäin onnistunut festari. Hyvän esiintyjäkattauksen lisäksi järjestelyt sekä paikka toimivat erittäin hyvin. Qstock on festari, joka kannattaa käydä kokemassa.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: