Ensimmäinen Rock In The City 14.-15.6

Ensimmäinen Rock In The City 14.-15.6

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Rock In The City kiertää Suomessa yhdeksää eri kaupunkia läpi kesän ja tuo kaupungista riippuen lauteille niin kotimaisia kuin ulkomaisia yhtyeitä kuten Accept (GER), Mustasch (SWE), Eppu Normaali Sonata Arctica ja Stratovarius sekä paljon muita esiintyjiä.

Rock In The City rantautui ensimmäisenä Kuopion Satamatorille ja luvassa oli rockin ystäville kaksi päivää tunnettuja artisteja sekä hyvää fiilistä. K-18 ikärajaksi asetettu festivaali oli selvästi kohdentanut yleisön lähemmäksi keski-ikää ja sen huomasi myös artistivalinnoista. On hyvä, että Suomeen tuodaan lisää rockfestivaaleja pop-skenen rinnalle, koska rock- ja hevimusiikille löytyy Suomesta erittäin suuri kuulijakunta. Festarin artistirosteri ei kuitenkaan tuntunut herättävän juurikaan nuorempaa väestöä saapumaan paikalle, mikä sai myös miettimään – miksi ei tuotaisi esiin myös nuorempia yhtyeitä? Esimerkiksi perjantaipäivän aloittanut Pelle Miljoona United oli lähinnä nostalgia-akti yhtyeen parhaina vuosina tunteneille kuulijoille ja yhtye on nähtävissä myös Kuopiorockissa kuukauden päästä. Rockin nuorempaa verta oli sen verran nähtävissä tapahtumassa, että juuri maailmanlaajuisen levytyssopimuksen solminut Block Buster soitti akustisesti anniskeluteltan nurkassa. Bändin kannalta oli erittäin harmillista, että heitä ei mainittu selvästi festivaalin ohjelmassa ja heidän kahden akustisen setin soittoaikoja ei ollut esillä missään, ei tapahtuman facebookissa eikä alueella. Ilta jatkui Mokoman, Stratovariuksen, Kotiteollisuuden ja Sonata Arctican tahtiin. Lauantaina kattauksen tarjosi muun muassa juuri sooloalbumin julkaissut Marko Hietala, Battle Beast sekä Klamydia. 

Yleisesti ottaen festivaalin järjestelyt olivat perusluokkaa. Kylttien vähäisyys oli kuitenkin ongelma festivaalin alueella ja sen ulkopuolella. Festivaalin ulkopuolella ei näkynyt yhtään opasteita, joten aluksi tuli käveltyä festivaalialueen aitaus lähes ympäri sisääntuloa etsiessä. Festivaalialue oli itsessään hyvin pieni, mutta opastusten puutteessa oli vaikea hahmottaa esim. WC-tilojen sekä tupakointialueen sijainti. Vip-alueen perällä ja vessojen vieressä oli kuitenkin ilmeisesti savuttaville ihmisille paikka käydä, jonne kai osa tiensä löysi, mutta suurin osa tuntui kuitenkin heittävän tumppinsa maahan muualla. Huomiona jatkoa varten, että kylttejä ja ohjeistusta ei voi olla koskaan liikaa. Plussaa oli kuitenkin, että sisääntulon jonot tuntuivat vetävän suhteellisen nopeasti.

Ensimmäinen Rock In The City tuntui kuitenkin yleisölle olevan suurimmaksi osin positiivinen kokemus. Alue oli pieni, mutta riittävä festarin kokoon nähden. On hyvä, että Suomessa pyritään pitämään yllä myös rock-kulttuuria ja tuodaan festivaaleja myös kaupunkeihin, joihin isoja festivaaleja ei välttämättä yleensä järjestetä. Artistikattauksen puolesta festivaali menee kuitenkin suhteellisen marginaaliseksi kävijöiden puolesta.

Rock In the City käy tänä kesänä vielä: 

Oulu 28. -29.6 

Rauma 5.-6.7

Lahti 12. – 13.7 

Kouvola 19. -20.7 

Rovaniemi 26. 27.7 

Lappeenranta 2. -3.8

Jyväskylä: 9. -10.8

Joensuu 16. -17.8

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen