Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva teoksesta
Emma Ainala, Dear Ambiguity
Kuva
Kuva teoksesta

Jyväskylän taidemuseo tarjoaa näyttelyn, joka sinunkin kannattaisi ehdottomasti nähdä!

Emma Ainala, varmasti yksi tämän hetken kiinnostavin kuvataiteilija saa teoksillaan aikaan erilaisia tunteita sekä mielipiteitä.

Lapsuutensa Keski-Suomessa viettänyt Emma Ainala suuntasi Savonlinnan kuvataidelukioon ja tämän jälkeen hän opiskeli Helsingin kuvataideakatemiassa, josta valmistui vuonna 2013. Heti valmistumisensa jälkeen hän kuitenkin muutti takaisin Savonlinnaan. Ainala tuli suuren yleisön tietoon Helsingin Taidehallin Nuoret-näyttelyssä. Emman teoksia on nähty eri puolilla Suomea taidemuseoissa sekä galleria Helsinki Contemporaryssä.

Emma Ainalan teokset ovat mielenkiintoisia. Ensimmäisenä saattaa kiinnittää huomiota maalausten söpöön ja hattaramaiseen värimaailmaan mutta pian voi huomata niiden sisältävän paljon muutakin. Taulut ovat kuin fantasiaa, mutta niissä on myös raakaa todellisuutta. Teosten pääroolissa ovat nuoret naiset. Nämä kauniit ja itsevarman oloiset naiset ovat upeasti maalattuja. Ainalan maalauksissa tutkitaan esimerkiksi naiseutta, seksuaalisuutta ja ihmissuhteita.

Kuva
Kuva teoksesta
Emma Ainala Are You Ready For The Rise Of The Round Face? 2018 öljy kankaalle / oil on canvasKuvaaja: Janika Hanhinen
Asiasanat: