Hyppää pääsisältöön
Kuva
Laura Anneli inspiroituu luonnon väreistä ja kasveista. Taiteessa näkyvät rohkeat sävyt.
Kuva

Keväällä 2022 käynnistynyt Jyväskylän nuorisopalvelujen Creative Learning Hub -hanke tarjoaa alle 29 -vuotiaille nuorille mahdollisuuksia toteuttaa luovan alan ideoitaan valmiiksi projekteiksi saakka. Ensimmäinen neljän nuoren toteuttama projekti on valokuva- ja kuvataidenäyttely, joka nähdään 2.-22.9.2022 kulttuuritalo Villa Ranassa.

Näyttely koostuu noin kahdestakymmenestä teoksesta, joissa näyttelyn toteuttajat Paavo Lusua, Nino Lusua, Laura Anneli ja Mika Mäntynen, kuvaavat ja pohtivat suhdettaan ihmisyyteen ja luontoon. Valokuva-, akryyli-, tussi-, ja lyijykynäteoksissaan tekijät kuvaavat suhdettaan ihmisyyteen eri ympäristöissä.

Neljäntenä esittäytyy Laura Anneli.

Realismi ja abstraktius sekoittuvat akryylitöissä

Tapaan maalatessani käsitellä ihmistä ja luontoa realismin ja abstraktiuden rajojen tuntumassa. Arvostan luonnollisuutta ja todenmukaisia piirteitä, mutta omassa taiteessani pyrin rikkomaan luonnollisuuden rajoja niitä kunnioittaen. 

Käytän värejä rohkeasti ja kerrostan eri sävyjä – ja erityisesti vastavärejä keskenään. Maalatessani usein havahdun siihen, kuinka olen ajatuksissani luonut sellaisia sävyjä, joita en olisi osannut edes kuvitella lisääväni teokseen.

Siveltimelläni luon raakoja muotoja ja tekstuuria. Siksi juuri akryylimaalit sopivat taiteeseeni loistavasti. Onnistun nopean kuivumisajan puitteissa erottelemaan eri tekniikoita ja yhdistämään niitä hyvinkin impulsiivisesti, sekä toimimaan välineideni puitteissa.

Elävät värit ja rohkeat linjat ovat jo pitkään kiehtoneet niin taiteessa kuin ympäröivässä maailmassa. Täyteläiset värit mm. kasveissa, kukissa ja vaatetuksessa miellyttävät erityisen paljon. Kaipaan kuitenkin harmonista ja yhteensopivaa sekä harkittua värien ja muotojen käsittelyä.

Ympäröin itseäni jatkuvasti erilaisilla estetiikoilla, mutta nimenomaan kauniit ihmiset ja kasvit inspiroivat eniten. Siksi on luonnollista käsitellä niitä taiteessani. Tyylini on muovautunut tunnistettavaksi ja juuri siksi haluan toistuvasti tehdä juuri itselleni sopivaa estetiikkaa ja taidetta.

Laura Anneli

Nuorten toteuttama kuvataide- ja valokuvanäyttely Olento on nähtävillä kulttuuritalo Villa Ranassa (Seminaarinkatu 13) 2.-22.9.2022.