Hyppää pääsisältöön
Kuva
Nino Lusuaa taiteen tekemisessä inspiroivat mytologiat ja kansantarut.
Kuva

Keväällä 2022 käynnistynyt Jyväskylän nuorisopalvelujen Creative Learning Hub -hanke tarjoaa alle 29 -vuotiaille nuorille mahdollisuuksia toteuttaa luovan alan ideoitaan valmiiksi projekteiksi saakka. Ensimmäinen neljän nuoren toteuttama projekti on valokuva- ja kuvataidenäyttely, joka nähdään 2.-22.9.2022 kulttuuritalo Villa Ranassa.

Näyttely koostuu noin kahdestakymmenestä teoksesta, joissa näyttelyn toteuttajat Paavo Lusua, Nino Lusua, Laura Anneli ja Mika Mäntynen, kuvaavat ja pohtivat suhdettaan ihmisyyteen ja luontoon. Valokuva-, akryyli-, tussi-, ja lyijykynäteoksissaan tekijät kuvaavat suhdettaan ihmisyyteen eri ympäristöissä.

Kolmantena esittäytyy Nino Lusua. 

Metsä on turvapaikka, joka tarjoaa inspiraatiota taiteeseen

Metsä on ollut itselle lapsesta asti eräänlainen turvapaikka. Metsässä ajatukset saa tilaa ja turha stressi katoaa. Siellä pääsen hiljentymään omaan maailmaan. Sitä ei aina voi tietää mitä metsässä tulee vastaan ja se luonnon kuvaamisessa onkin yksi parhaista puolista. Luontokuvaamisesta on tullut itselle todella tärkeä harrastus.

Inspiroidun symboliikasta, suomalaisista kansansaduista, vanhoista uskomuksista ja tietenkin luonnosta. Piirtäessä ja maalatessa teen usein erilaisia olentoja. Yleensä eläimiä ja mytologian hahmoja. Varsinkin karhusta on tullut tuttu hahmo piirustuksissani.

Piirrän yleensä musteella, mutta nyt olen kokeillut lisätä mustavalkoisiin töihin väriä, käyttäen akryylimaaleja ja vesivärejä. Rosoisuus ja pienen pienet yksityiskohdat mustetöissä, tuo töihini omaa persoonaa.

Nino 'Metsänpoeka' Lusua

Ninon taidetta löytyy Instagramista nimellä @metsanpoeka.

 

Kuva

Nuorten toteuttama kuvataide- ja valokuvanäyttely Olento on nähtävillä kulttuuritalo Villa Ranassa (Seminaarinkatu 13) 2.-22.9.2022.