Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mika Mäntyselle valokuvaaminen on keino purkaa erilaisia kokemuksia.
Kuva

Keväällä 2022 käynnistynyt Jyväskylän nuorisopalvelujen Creative Learning Hub -hanke tarjoaa alle 29 -vuotiaille nuorille mahdollisuuksia toteuttaa luovan alan ideoitaan valmiiksi projekteiksi saakka. Ensimmäinen neljän nuoren toteuttama projekti on valokuva- ja kuvataidenäyttely, joka nähdään 2.-22.9.2022 kulttuuritalo Villa Ranassa.

Näyttely koostuu noin kahdestakymmenestä teoksesta, joissa näyttelyn toteuttajat Paavo Lusua, Nino Lusua, Laura Anneli ja Mika Mäntynen, kuvaavat ja pohtivat suhdettaan ihmisyyteen ja luontoon. Valokuva-, akryyli-, tussi-, ja lyijykynäteoksissaan tekijät kuvaavat suhdettaan ihmisyyteen eri ympäristöissä.

Toisena esittäytyy Mika Mäntynen. 

Ihmisen mieli ja mielentilat näkyvät valokuvissa

Ihminen ja luonto teemana on ajaton. Oli sitten tilanne maailmassa mikä vaan, ihmiset ja luonto kulkee käsi kädessä. Itselle aihe puhuttelee kauneuden puolesta. Mikään ei ole täydellistä, mutta se tekee minusta siitä kaunista.

Minun teokset liittyvät enemmän ihmisyyteen. Kaikissa kuvissa on ihminen eri olosuhteissa ja mielentilassa. Pyrin teoksilla käsittelemään ihmisen mieltä ja sen monimutkaisuutta, myös ympäristöä avuksi käyttäen, aina kun se on mahdollista.

Mitä nyt itsestä voisin kertoa? Paljon on koettu elämän aikana ja halusin jonkun lähteen purkaa näitä kokemuksia ja tuntemuksia. Kamera on ollut tähän tarkoitukseen erityisen hyvä väline. En pidä itseäni vielä mitenkään hyvänä valokuvaajana, mutta nautin siitä todella.

Mika Mäntynen

Nuorten toteuttama kuvataide- ja valokuvanäyttely Olento on nähtävillä kulttuuritalo Villa Ranassa (Seminaarinkatu 13) 2.-22.9.2022.