Avengers: Endgame – arvostelu

Avengers: Endgame – arvostelu

Aika kuluu nopeasti, sillä kymmenen vuotta Marvel-elokuvia kulminoituu vihdoin yhteen hetkeen. Mutta ennen eteenpäin siirtymistä, Avengers: Endgame tarjoaa kuitenkin kolme tuntia nautintoa supersankarielokuvista pitäville. Pitkän näytösajan aikana on syytä varautua kokemaan paljon erilaisia tunnetiloja. Elokuva tarjoaa katsojalle naurua, itkua, iloitsemisen tunnetta sekä jännitystä.

Endgame jatkaa luonnollisesti siitä mihin Infinity War jätti katsojat vuosi sitten. Maailmasta on hävinnyt 50% elävistä olennoista ja tämän seurauksena supersankarit ovat yhdessä koko muun universumin kanssa epätoivoisia. Eteenpäin on kuitenkin yritettävä siirtyä. Pitkä näytösaika mahdollistaa sen, että alussa voidaan keskittyä henkilöihin ja heidän syventymiseen, mikä on toimintaelokuvissa harvinaisempaa. Tässä ohjaajat ovat tehneet myös hienoa työtä. Elokuva alkaa siis hitaasti, mutta on myös oikeutetusti hitaampi alussa. Moneen hahmoon luodaan syvempää tunnetta ja tuodaan esille se ”ihmisyys”, joka on myös jokaisessa supersankarissa heidän yliluonnollisista voimista huolimatta.

Endgame lähtee kuitenkin liikkeelle, kun jäljellä olevat supersankarit yrittävät keksiä keinoa saada asiat takaisin ennalleen. Moni on menettänyt itselleen rakkaansa ja ovat valmiita tekemään mitä vain saadakseen kaiken ennalleen. Matkan varrella on kuitenkin luvassa monenlaista tapahtumaa ja Avengers: Endgame kasvaa lopulta eeppiseen lopetukseen, johon varmasti jokainen Marvel-elokuvia fanittava tai muuten vain pitävä on tyytyväinen.

Endgame on tyyliltään erilainen kuin edeltäjänsä Infinity War – ja hyvä niin. Mukaan on ahdettu paljon, mutta se on onnistuttu pitämään erinomaisesti kasassa. Mitään syvempää elokuvasta on vaikea kertoa ilman spoilereita, mutta lyhyesti sanottuna Avengers: Endgame on voimakas, tunteikas eri tavoilla ja ennen kaikkea täydellinen finaali viimeiselle kymmenelle vuodelle. Kokemus on ehdottomasti jokaisen pennin arvoinen.

Kuva Avengers: Endgame -elokuvasta

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen