Hyppää pääsisältöön
Kuva
kuva Star Wars The Rise of Skywalker elokuvasta
Arvostelussa The Rise of Skywalker – laimea lopetus trilogialle
Kuva
kuva Star Wars The Rise of Skywalker elokuvasta

The Rise of Skywalker on vihdoin täällä ja katsojat saavat nähdä peräti kahdeksan aikaisemman elokuvaan päätöksen eli niin sanottu Skywalker -tarina saadaan päätökseen. Odotukset olivat tietysti kovat, vaikka uusin trilogia onkin ollut kovan myllytyksen alla.

Kuva
Star Wars The Rise of Skywalker juliste

Mennään suoraan asiaan. Elokuvasta huokuu läpi se, että Disney ei tiennyt mitä tehdä kokonaistarinan kanssa. The Rise of Skywalker oli sekava, tylsä ja täynnä nostalgialla mässäilyä sekä kaiken lisäksi mitään sanomaton lopetus. Kaiken kruunaa vielä erittäin laiskasti kirjotettu dialogi. Näyttelyssä ei onneksi ollut mitää ongelmaa ja näyttelijät kuten Daisey Ridley, Adam Driver, John Boyega ym. tekivät parhaansa annetun käsikirjoituksen kanssa.

Elokuva tuntui aivan liian täyteen ahdetulta ja pääsi tästä syystä lyssähtämään täysin. Kaikki asiat ja hahmot sekä niiden kehitys eivät ehdi saada tarpeeksi aikaa aiheuttaen mitään sanomattoman tunteen. Elokuvassa ei annettu tärkeille asioille tarpeeksi aikaa, koska kaikki tuli saattaa loppuun vajaan kahden ja puolen tunnin aikana. Tämän lisäksi ainoa tunneside elokuvaa kohtaan tulee vanhoilta nostalgiaa nostattavilta hahmoilta, joilla tuodaan ”lisäarvoa” onttoon maailmaan. The Rise of Skywalker tuntui pikemminkin toiselta elokuvalta heti The Force Awakenin jälkeen kuin trilogian päättävältä osalta. Kaiken lisäksi The Last Jediä ei tarvitse edes katsoa kahden leffan välissä, koska sillä ei ole mitään väliä.

Onnistunutta oli kuitenkin kaunis kuvaus, kuten olettaa voisi. Kauniisti kuvatut kohtaukset toivat jotain silmälle miellyttävää, mutta siihen se melkein jäikin. Valitettavasti myöskin valomiekkataistelut olivat erittäin tylsiä ja kehnosti kuvattuja. Lentotaistelutkaan eivät jaksaneet enää innostaa, koska loppu leffa oli niin mitäänsanomaton. Missään vaiheessa en tuntenut sitä vaaraa, jota koko elokuvan aikana yritettiin tuoda katsojalle esille ja leffasta puuttui täysin loppu kliimaksi.

The Rise of Skywalker ei ollut minulle todellakaan se lopetus, jonka Star Wars -saga olisi ansainnut. Lopputekstien alkaessa jäi ajatus, että tässäkö se nyt oli? Joillekin se varmaan kuitenkin toimii ja pakkohan elokuva on käydä katsomassa, mikäli aikaisemmat trilogian osat on nähnyt.

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: