Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuva pelistä
Arvostelu: Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville (ps4)
Kuva
Kuva pelistä

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville on uusi pvp eli pelaaja vastaan pelaaja -tyylinen aivoton räiskintäpeli. Pelin teeman ja toteutuksen pohjalta se sopisi parhaiten perheen nuorimmille. Ideana on taistella joko kasvien tai zombien puolella Neighborvillen puolesta. Peli ei ole tietystikään liian väkivaltainen, vaikka ampumista on mukana. Plants vs. Zombies muistuttaakin tietyllä tavalla vanhoja Worms -pelejä, joita nuorena tuli pelattua.

Peli alkaa suoraan hyppäämällä yleiseen tilaan, jossa voit nähdä muita pelaajia, kustomoida hahmojasi, valita eri pelimuotoja ja niin edelleen. Sen syvemmin asioita ei selitetä uudelle pelaajalle auki, vaan kaikki tarvittava tieto tulee ympäriltä löytyviltä kukka-hahmoilta, joiden kanssa voi puhua. Saat tietysti itse valita kummalla puolella pelaat ja saat myös kustomoida erilaisia hahmoja minä hetkenä hyvänsä. Jokaisella hahmolla on persoonalliset aseet ja kyvyt, joita hyödyntää. Pelin tekijöillä ajatuksena olisi ilmeisesti, että pelaajat toimisivat tiiminä, jotta erilaiset hahmot voisivat tukea toisiaan. Yksin pelatessa sellaista kokemusta ei ollut mahdollista saada, koska kaikki pelaajat käyttivät paria erilaista hahmoa.

Pelin itse taisteluominaisuudet olivat toimivia. Huomasin kuitenkin, että osalla hahmoista oli selvästi parempia aseita kuin toisilla, mikä luultavammin ajoi myös pelaajat käyttämään vain kyseisiä hahmoja. Pieni aseiden ja kykyjen voimien tasoittaminen voisi auttaa. Pelin aseet olivat kuitenkin mukavan erilaisia ja niiden erilainen kokeileminen oli yllättävänkin hauskaa. Pelaamisen aikana en myöskään törmännyt yhteenkään pelaamiseen vaikuttavaan bugiin, mikä on positiivista.

Peli ei tuo mukanaan mitää sen mullistavampaa kuin hyvin tavanomaisen multiplayer -kokemuksen hieman omaperäisillä hahmoilla ja aseilla. Peli on loppujen lopuksi hyvin aivoton kokemus itsessään eikä se tarjoa viihdettä kuin muutamaksi tunniksi kerrallaan ennen kuin pelaaminen muuttuu itsensä toistamiseksi – sillä huonolla tavalla. Nuoremmalle väestölle Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville voi mahdollisesti tarjota hauskaa ajanvietettä hieman pidemmäksikin aikaa. Ehkä peli olikin tarkoitettu perheen nuoremmille?

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: