Hyppää pääsisältöön
Kuva
Painovirheen musiikkiartikkelien kuvituskuva
Arvostelu: Lana Del Rey – Lust For Life
Kuva
Painovirheen musiikkiartikkelien kuvituskuva

Lust For Life on laulaja Lana Del Reyn neljäs kokopitkä. 50- ja 60-luvun vaikutteista musiikkia tekevät artisti on noussut kovaan nosteeseen ympäri maailmaa. Lanan aikaisemmat kolme albumia ja yksi ep ovat olleet tyyliltään sekä teemoiltaan erilaisia. Uusin studioalbumi jatkaa siinä mielessä samaa rataa. Ensimmäistä kertaa mukana nähdään myös vierailevia artisteja. The Weekend, A$AP RockyPlayboi Carti, Stevie Nicks sekä Sean Lennon. 

Uudella albumilla vallitsevina teemoina pyörivät rakkaus sekä maailman tilanteet, mutta teemat kuitenkin vaihtuvat monesti biisikohtaisesti.  Albumi alkaa ensimmäisellä sinkkulohkaisulla nimeltä Love, joka luo elokuvamaisen tunnelman hyvin tyypilliseen tyyliin. Toinen raita tuo esille jotain uutta, kun soimaan lähtee The Weekendin kanssa laulettu nimikkokipale Lust For Life. Levyn nimikkokappale tuntuu kuitenkin olevan hieman eri planeetalta verrattuna muuhun levyllä. Suurimpana yllätyksenä albumilla olivat kahdessa biisissä esiintyvät räppäykset A$AP Rockyn puolesta.

Lust For Life sisältää liudan kauniita kappaleita, jotka sisältävät kauniita ja hyviä laulumelodioita Lanan melankolisella tyylillä. Biisit toimivat yksilöinä hienosti ja jokainen vieraileva artisti on tuonut kappaleisiin erinlaisen tunnelman, mikä tuo mukavaa vaihtelua kappaleisiin musiikillsesti. Esille nostettavat vierailut ovat ehdottomasti Stevie Nicksin sekä Sean Lennonin Beautiful People Beautiful Problems (Stevie Nicks) ja Tomorrow Never Came (Sean Lennon).

Levyltä jää kuitenkin puuttumaan aikaisempien hienous – konseptialbumi. Lust For Life ei muodosta samanlaista konseptia kun edeltäjänsä, jota alunperin odotin. Sen sijasta levy tarjoaa 16 kappaletta onnistuneita yksilöitä ilman sen suurempia tusinarallatuksia. Levy toimii parhaiten, kun ajattelee kappaleita yksilöinä ja miettii niiden sanomaa.

8/10

1. Love
2. Lust For Life (ft. The Weeknd)
3. 13 Beaches
4. Cherry
5. White Mustang
6. Summer Bummer (ft. A$AP Rocky & Playboi Carti)
7. Groupie Love (ft. A$AP Rocky)
8. In My Feelings
9. Coachella – Woodstock In My Mind
10. God Bless America – And All the Beautiful Women In It
11. When The World Was at War We Kept Dancing
12. Beautiful People Beautiful Problems (ft. Stevie Nicks)
13. Tomorrow Never Came (ft. Sean Ono Lennon)
14. Heroin
15. Change
16. Get Free

Kuva
Kuva albumista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittanut: Lassi Peltonen

Asiasanat: