Hyppää pääsisältöön
Kuva
Antti Tuisku kultaturbojättipokkari Painovirheen arvostelussa - kuvassa Antti Tuiskun kasvot. Kuva WSOY. Kuva WSOY
Arvostelussa Suomen suosituimman poptähden Antti Tuiskun elämäkerran päivitetty laitos Antti Tapani - kultajättiturbopokkari
Kuva
Antti Tuisku kultaturbojättipokkari Painovirheen arvostelussa - kuvassa Antti Tuiskun kasvot. Kuva WSOY

Aiemmin 2018 julkaistu suuren suosion saavuttanut Antti Aron yhdessä Anton Vanha-Majamaan kirjoittama elämäkerta Antti Tapani (WSOY) sai nyt jatkoa Antti Tapani kultaturbojättipokkarilla, jossa uusi ¿Que tal? -luku on jatkoa tarinaan.

Kuva
Antti Tapani Kultaturbojättipokkari -kirjan kansikuva. Kuva WSOY

Jatko-osa julkaistiin virallisesti 24.2.2020, mutta sitä sai jo ennen julkaisupäivää joistakin kaupoista. Uudessa julkaistussa pokkarissa on kantena Antti Tapani -kirjan sisältä löytyvä hymyilevä kuva kultaisella taustalla, jonka positiivinen henki sopii hyvin lisätyn osion teemaan, kun taas aiemmin julkaistun kirjan kannen kuva on herkkä ja haavoittuvainen, jota korostaa vaalean violetti väri. Molemmat kannet ovat onnistuneita luomaan tunnelman sisältöön. Takakansi on sama kuin edellisessä, mutta eri saatteella. Lisäksi mukaan on liitetty keskelle pokkaria tuoreimpia kuvia vanhojen lisäksi, mutta kaikkia kuvia ei löydy tästä painoksesta, jotka värittävät Antti Tapani -kirjaa pitkin tarinaa. Lisäksi Antin loppusanat puuttuvat tästä painoksesta. Painovirheen arvostelu aiemmin julkaistusta Antti Tapani -kirjasta löydät täältä.

¿Que tal? (espanjaksi mitä kuuluu?) jatkaa sujuvasti tarinaa aiemmasta. Jatko-osassa kerrotaan Antin tauon aikana tapahtuneista asioista, kuten muutosta hänen toiseen kotiin Espanjaan, siellä elosta, opiskelusta Tampereen Varalan urheiluopistossa liikunta-alan ammattilaiseksi, treenauksesta idolinsa sekä ystävänsä ammattihiihtäjä Krista Pärmäkosken kanssa, uuden Valittu kansa -albumin synnystä ja tekoprosessista, jossa ääneen on päässyt myös Antin tuottaja Jurek. Vain elämää -ohjelman 10. juhlakaudelle osallistumisesta, mietteitä takaisin paluusta ja Olympiastadionin valtauksesta. Extrana myös pieni paljastus Olympiastadionin showhun liittyen sekä Tuiskun tulevaisuuden suunnitelmista ja haaveista muun muassa syksyn 2021 kiertueen aloituspaikasta. Lisäksi kuullaan mielenkiintoisia ja yllättäviäkin suunnitelmia pitkälle täysin artistiuden ulkopuolelta. Lopussa myös summataan itse Antti Tapani -elämäkerran julkaisua ja kyllä, edelleen puhutaan Antin seksuaalisesta suuntautumisesta.

Kirjassa jatkuu jälleen sama teema. Luku 8 ¿Que tal? – ensin luvun alustus, jota jatkavat haastatteluosuudet ja eri osiot, jotka on nimetty osin Tuiskun biisien mukaan. Jälleen kerran on onnistuttu laittamaan Antti prässiin ja hän joutuu välillä myöntymäänkin. Jatko on sujuvaa ja mielenkiintoista luettavaa ja on hetkessä kahmaistu kokonaan. Jutut ovat kuitenkin paljon sellaisia, joita on kuultu enemmän tai vähemmän jo haastatteluissa ja lehtijutuissa, joten hirveästi uutta tietoa se ei antanut. Luku on kuitenkin oleellinen osa ja hyvää jatkoa tarinaan. Lopussa on jätetty useampi tyhjä sivu. Tarkoittaako tämä lisää jatkoa Olympiastadion-keikkojen jälkeen vai ovatko sivut muuten vaan jätetty - ken tietää?

Uusi painos on vahva suositus, varsinkin jos et ole lukenut aiemmin julkaistua Antti Tapani -elämäkertaa.

Kirjoittanut: Pia Oikarinen
 

Asiasanat: