Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuvituskuvassa rannalla kädessä jäätelötötterö
5 ”lifehacksia” kesää varten!
Kuva
Kuvituskuvassa rannalla kädessä jäätelötötterö

Enää kaksi kuukautta kevättä jäljellä, joten eikö voitasi siis jo siirtää katseet kohti kesää? Vaikka kesä onkin rentouttavaa ja nautinnollista aikaa, kohtaamme kuitenkin pieniä ongelmia, jotka on onneksi helposti korjattavissa niin sanottujen ”lifehacksien” avulla. Painovirhe keräsi viisi hyödyllisintä ”lifehacksia” kesää varten!

1. Valuva mehujäätelö

Kuumana kesäpäivänä on mukavaa syödä ihanan raikasta mehujäätelöä. Auringonlämpö iholla tuntuu ihanalle, mutta tunnetkin sormiesi olevan tahmeat mehujäätelön sulaessa pitkin jäätelötikkua. Voit välttää tämän tökkäämällä muffinssivuoan jäätelötikun läpi ja asettamalla sen mehujäätelön juureen. Näin mehujää ei pääse valumaan pitkin sormia vaan keräytyy muffinssivuokaan.

2. Marja- ja hedelmäjääpalat

Kylmä juoma on virkistävää nauttia helteellä. Jääpalat kuitenkin sulavat nopeasti lämmössä. Jäädytä esimerkiksi mansikoita tai viinirypäleitä pakastimessa ja käytä niitä jääpaloina. Näin voit varmistaa, että juomasi pysyy kylmänä sekä myös näyttää herkulliselta.

3. Helpotusta hyttysenpuremiin

Koitat nauttia ihanasta kesäillasta, kun yhtäkkiä kuulet ininää korvan viereltä. Hyttynen on jo ehtinyt tehdä tehtävänsä. Kohta huomaat, että rentouttava kesäiltä on muuttunut hyttysen pureman raapimiseksi. Laita purema-alueelle hammastahnaa rauhoittamaan kutinaa. Tämä konsti toimii, sillä raikas minttu aiheuttaa viilentävän tunteen.

4. Hiekkaiset jalat

Aurinkoinen rantapäivä on ohi ja olet laittamassa kenkiä jalkaan. Jalkoihin ja varpaisiin kiinnittynyt hiekka ei lähde millään pois, etkä halua sotkea kenkiäsi. Käytä vauvantalkkia kohtiin, joissa hiekkaa on ja hiekka irtoaa iholta helpommin kuin uskotkaan!

5. Arvoesineet piiloon rannalla

Pelottaako sinuakin jättää rahat, kännykkä ja avaimet vartioimatta rannalle kun tahtoisit vaan nauttia uimisesta? Tyhjennä ja pese aurinkorasvapurkki ja ota se mukaan rannalle. Laita arvoesineet purkin sisälle eikä kukaan tajua mitään. Kenenkään mieleen ei tule varastaa aurinkorasvapurkkia!

 

Kirjoittanut: Amanda Derakhshan & Janika Hanhinen

Asiasanat: